Blåbärspaj med smuldeg
250 g smör
2 msk socker
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl kokos
Tärna smöret i mindre bitar och knåda ihop degen, är den för kladdig så addera lite mer mjöl tills du får en konsistens som går att smula. ( men fortfarande kladdig)
350 g Frysta blåbär
1 msk socker
2msk potatismjöl
rivet skal från 1/2 citron (kan uteslutas)
Blanda ihop blåbär, socker och potatismjöl.
Smörj formen och "ströa" med havregryn, kokos eller vetemjöl. Tryck ut 3/4 degen i formen och nagga botten. Förgrädda i 200grader i ca 10 min. Ta ut formen och häll i blåbären och smula över resten av degen. Grädda i ugn i 200 grader i ca 25 min - tills pajen är gyllenbrun.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar