Bestämde mig för att göra en hemmagjord pizza, har gjort det förut och tycker att dessa känns fräschare och inte lika onyttiga som dom du beställer hos en pizzeria. Har ni möjlighet så testa - det är helt klart värt det och du kan toppa pizzan precis enligt egna önskemål.
Pizza med Salami och färska grönsaker
Grädda i 12-15 min i 200-225 grader
Pizzadeg ( receptet är hämtat från tasteline.se - Pappas pizzadeg 4 port
4dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl yoghurt eller fil
0,5 dl olivolja
Blanda ihop de torra ingredienserna först och blanda sedan ner olivoljan och yoghurten.
Tomatsås
1/2 gulllök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2-3 msk chilisås
1-2 cm färsk chili
Basilika
Rosmarin
salt
svartpeppar
cayennepeppar
1 dl vatten
Hacka lök, vitlök och den färska chilin. Fräs i stekpanna tills ingrdienserna blir mjuka. Häll på krossade tomater och chilisåsen samt lite vatten samt kryddorna. Låt koka ihop tills såsen har tjocknat till ca 20 min och smaka av med kryddor efter egen smak. Jag gillar hetta och brukar ha i extra cayennepeppar
Topping
Salami
Rökt hackad Skinka
Skivad gullök
Färska tomater
Färsk paprika
Champinjoner
Mozarellaost
vanlig hårdost
Röra: Creme fraiche, vitlök, hackad färsk basilika, hackad färsk persilja
Kalmata Oliver
Dela degen i 2 eller fler delar. Kavla ut degen tunt i önskad form rund, rektangel, kvadrat. och börja med att toppa med tomatsåsen, ta inte för mycket sås utan så att det precis täcker botten. Lägg sedan på resten av toppingen och grädda i varm ugn.
Tips: Lägg in en plåt i ugnen medans den värms upp och kavla ut degen på bakplåtspapper så att du sedan lätt kan föra över bakplåtspapper på den värma plåten för att få en liten liknande effekt som en pizzasten, så vill jag intala mig att pizzadegen blir bättre
Lycka till med pizzaskapandet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar