Rödbetsbiffar med chevrékräm och rostad potatis
2 förp förkokta kikärtor
ca 6 st rödbetor ca 600g
2 st vitlöksklyftor
2 msk maizena
2 ägg
2 tsk hackad färsk rosmarin( fungerade bra med torkad)
SOP
2 msk smör till stekning
150 g chevréost
2 dl lätt crème fraîche
1/2 dl mandelspån ( kan uteslutas)
Potatis
Servera med en fräsch sallad och syrlig dressing
1. Skölj kikärterna och låt de rinna av. Skala rödbetor och vitlök. Riv rödbetorna och vitlöken fint.
2.Mixa kikärterna i en matberedare. Tillsätt majsstärkelse, ägg och rosmarin. Vänd ner rödbetor och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3.Forma 8 biffar. Stek dem sakta i matfettet i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter på varje sida under lock.
4.Skär bor kanterna på osten och smula ner den i en bunke. Blanda ner crème fraiche och mandelspån, spara lite mandel till dekoration. Smaksätt med salt och peppar.
5.Servera biffarna med getostcrème och rostad potatis
Receptet är hämtat från icas hemsida läs mer här http://www.ica.se/recept/rodbetsbiffar-med-getostcreme-715839/
Jag kan varmt rekommendera denna rätt, vem vet kanske det blir en favorit för er med!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar