Var inne på google och sökte på namnet och fick upp ett fantastiskt recept från tasteline, se nedan
Källarfranska
5 dl vatten
30 g jäst
1 msk margaring
2 tsk salt
4 dl rågsikt
1 l vetemjöl
Tillagning
ca 24 stycken
Gör så här:
1. Rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt, och rågsikten.
2. Arbeta i vetemjölet till lagom fast deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 30 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den tills den lätt släpper bordet.
4. Dela den i fyra delar och rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex delar. Vänd dem i mjöl, vik demdubbla och lägg på bakplåtsklädd plåt.
5. Lägg över en bakduk och låt jäsa i ca 30 min.
6. Grädda brödet i 225 graders ugnsvärme ca 10 min tills de har fin färg. Ät eller frys in för senare behov!
Gör så här:
1. Rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt, och rågsikten.
2. Arbeta i vetemjölet till lagom fast deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 30 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den tills den lätt släpper bordet.
4. Dela den i fyra delar och rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex delar. Vänd dem i mjöl, vik demdubbla och lägg på bakplåtsklädd plåt.
5. Lägg över en bakduk och låt jäsa i ca 30 min.
6. Grädda brödet i 225 graders ugnsvärme ca 10 min tills de har fin färg. Ät eller frys in för senare behov!
Min sambo avnjöt brödet med endast smör och jag med skinka på ena halvan och bredbar leverpastej på den andra, smarr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar