Denna fantastiska paj bakade min mormor Gunn ofta - min absoluta favoritpaj, innehållandes jordgubbar och rabarber. Den fantastiska söta i jordgubbarna gentemot det syrliga i rabarbern - mums!
Rabarber och jordgubbspaj
4-5 st rabarberstjälkar
ca 300 g jordgubbar
0,75g socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 msk socker
200 g smör
Skölj och skiva rabarbern och strö över socker och potatismjöl, skölj jordgubbar och dela vid behöv, häll ner i rabarberblandningen. Ta fram en ny skål och blanda alla ingredienser till smuldegen. Smöra och mjöla en pajform och tryck sedan ut 3/4 delar av degen i formen, nagga sedan degen med en gaffel och förgrädda i ca 10 min i 225 grader. Ta ut pajskalet och häll i fyllningen, smula över den sista av degen och grädda i 20 min i 225 grader. Låt svalna något och servera med vaniljglass eller vaniljsås - välj efter smak och tycke.
Ha en fantastisk dag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar