tisdag 29 oktober 2013

En ny favoritmiddag - Kasslergratäng

Såg ett recept för en tid sedan i en gammal ica-tidning på just kasslergratäng med zucchini. Jag gillar kassler och zucchini och tänkte det här kan inte gå fel. Ett testförsök gjordes och efter en gemensam bedömning från mig och min sambo så hade vi nog velat ha mer smak och lite sting, gratängen var inte något speciell så efter ett nytt alternativ så har vi nog hittat kombinationen som tilltalar oss båda. se recept nedan

Kassler och Zucchinigratäng

400 g Kassler
1/2 zucchini
ca 12 st Lasagneplattor

Bechamelsås
5 dl mjölk
1 dl grädde
salt
peppar
en aning muskot
Maizena utspätt med vatten ( för att reda av såsen)

Extra god röra
1 vitlöksklyfta hackad
1/2 färsk röd chili hackad
Basilika hackad
Persilja hackad
Philadelphia vitlök och örter
1/2 gullök hackad
cayennepeppar

Topping
Riven Parmesan
Riven hushållsostBörja med Bechamelsåsen koka upp mjölk och grädde och krydda enligt önskan. Red av med maizenabladningen till önskad konsistens ( tjockare än soppa med tunnare än stuvning) 
Hacka ingredienserna till den "extra goda röran" och fräs upp lök, vitlök och chili. När ingredienserna har blivit mjuka ( ej fått färg så häll i philadelphiaosten och låt osten smälta, addera sedan örterna och cayennepeppar - ta bort från värmen.
Skiva kassler och zucchini. Ta fram en ungsäker form och häll lite bechamelsås i botten, lägg sedan på lasagneplattorn så att botten täcks, häll på lite mer bechamelsås och skivad kassler och zucchini, samt lite av den extra goda såsen. Varva sedan plattor, kassler, sås, zucchini och den extra goda såsen om vart annat tills ingredienserna är slut eller formen full. 
Toppa lasagnen med riven ost ( går även att ha ost i lagren om man så önskar. Stoppa in i ugnen på 200 grader i 25 min. Servera med en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar