tisdag 23 april 2013

Texas Chili - en hit


Texas Chili
500 g högrev
1 gul lök
1/2 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
1 röd chili
1 chipotle chili
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk oxfond
1 flaska öl (33 cl)
2 dl vatten
1) Skär köttet i grytbitar och fräs hårt i en gryta. Köttet ska få ordentlig färg.
2) Skär lök och bacon i fina strimlor och fräs i grytan.
3) Hacka chilin och vitlök och vänd ner i grytan med övriga ingredienser. Slå på öl och vatten.
4) Koka på svag värme tills köttet faller sönder, cirka 3-4 timmar. Börjar det koka torrt så slå på mer vatten.

Jag serverade denna med grekisk sallad, vinigrett, baguette och Creme fraiche






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar